Agenda


Zondag 17 december 2017 | 14.30 uur: Kerst All Over The World | Kerk van Engelbert
Entree € 5,00


Kerst All Over The World


Concert door het Noorder Amusementskoor o.l.v. dirigent Jos Smidt & Pianiste Anja Kooi.
De samenstelling van het repertoire is zeer breed en divers, van modern via klassiek tot
Volksmuziek, musicals en evergreens. Het koor zingt in allerlei talen zoals Engels, Frans,
Zuid-Afrikaans, Duits, etc, maar ook Nederlands en Gronings gaan ze niet uit de weg.

Entree € 5,- (kinderen reductie!)


Zaterdag 16 december 2017 |19.30 uur: Kerst met Flair! | Kerk van Engelbert | Entree € 10,00

Kerst met Flair!


Op zaterdag 16 december brengt Vocal group Flair een aantal kerstnummers ten gehore in het mooie kerkje van Engelbert (Engelberterweg 39).
Toegangsprijs: volwassenen € 10,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Reserveren wordt in verband met het beperkt aantal plaatsen zeer op prijs gesteld. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar: vocalgroupflair@gmail.com


Zaterdag 9 december 2017 | 10.00 - 16.00 uur: Expositie van het werk van de teken- en schilderclub in de kerk in Engelbert | Kerk van Engelbert


De exposanten zijn cursisten van Franca Hiddink. Zij is beeldend kunstenaar en geeft cursussen en workshops voor beginners en gevorderden in het Multi Functioneel Centrum in Engelbert. 


Zondag 3 december 2017 | 11.00 uur: Koffieconcert Krim kamerkoor | Kerk van Engelbert | Entree € 12,50


Dit koor heeft als thuisbasis Simferopol de hoofdstad van de Krim.

De zachtheid van klank en het enorme stembereik van de zangers en zangeressen maken dat dit koor in vele Europese steden een al begrip is geworden. Naast de vele concerten in eigen land is het koor regelmatig op tournee in onder andere Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Nederland. Door de vele tournees weet het koor met hun bijzondere zang een steeds groter wordend publiek te bereiken. Dat is mede te danken aan dirigent Igor Mikhailevsky, die zijn muzikale visie moeiteloos op de koorleden weet over te brengen. Het koor bestaat uit een twintigtal jonge getalenteerde mensen, die met grote discipline en passie hun muziek ten gehore brengen.

Sinds de oprichting van het koor in 1995 door dirigent Igor Mikhailevsky hebben zij regelmatig CD-opnamen gemaakt. Door middel van optredens, de verkoop van deze CD’s en de bijdragen van het publiek is Igor Mikhailevsky in staat om in de Krim, onder andere, een koorschool op te zetten en te onderhouden.
Jonge mensen krijgen hier de kans om een toekomst als muzikant op te bouwen en zo kan het Krim Kamerkoor ook in de toekomst haar optredens op dit hoge niveau behouden.

Inlichtingen en reserveren 050-541 55 49


Zondag 29 oktober 2017 | 15.00 uur en 20.00 uur: Concert door Roon Staal | Kerk van Engelbert | Entree € 15,00


ENGELBERT - 29 september 2017 is de start van de 5e Oktober Tour van singer-songwriter Roon Staal te Baarn (U). De tour eindigt in Engelbert (Gr) op 29 oktober 2017. 15 concerten op verschillende locaties in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Noord- en Zuid Holland, Utrecht, Overijssel en Brabant.
In Engelbert vindt het concert plaats in Het Kerkje Engelbert op zondag 29 oktober a.s. Aanvangstijd concert is 15.00 uur. Er is een extra uitvoering toegevoegd om 20.00 uur.

Titel van de tour dit jaar is "I Like To Dream".
Een gelijknamig album waar op dit moment aan gewerkt wordt bestaat uit songs geschreven door zijn zus Nienke Staal. Werken daarvan zullen tijdens de concerten worden gespeeld.
Naast deze songs staan ook prachtige covers op het repertoire zoals 'Kathy's Song', 'Pie Jesu' en 'Vincent' maar ook werken van Roon zelf zoals 'Als Je Mij Zoekt' en de evergreen 'Help Me Through The Night'. 

In het kerkje te Engelbert vinden 2 concerten plaats op zondag 29 oktober a.s. Het middagconcert begint om 15.00 uur. 's Avonds is de aanvangstijd 20.00 uur. Bij beide concerten is de zaal een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Staal zingt en begeleidt zichzelf vanachter de piano en heeft een stem en performance die harten kan raken met romantische en tedere composities. Hij woont en werkt zowel in Nederland als in het verre oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook aan zijn muzikale carrière werkt en geregeld
concerten geeft. Zo gaf hij afgelopen jaar concerten in de philharmonische concertgebouwen van zowel Vladivostok en Khabarovsk.

In eerdere jaren heeft Staal een rijk musicalverleden opgebouwd (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat). Ook heeft hij inmiddels 6 albums en een dvd op zijn naam staan. Onlangs presenteerde de zanger zijn nieuwe verzamelalbum "Meditations Of A Singer-Songwriter".

De gehele Tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com/concerten. Hier vindt u alle informatie over de locaties en data. Kaarten zijn te reserveren via de website www.roonstaal.com of via tel. 06-30025992 en kosten € 15,00 per stuk.

U bent van harte welkom!


Zondag 10 september 2017 | 15.00 uur:Zangkwartet Ciant| Kerk van Engelbert


Lied van de klokken

Wanneer de avond ondergaat in de fonteinen
verliest mijn land zijn kleur.
Ik ben ver weg, herinner mij de kikkers,
het maanlicht, het trieste tjirpen van krekels.
Het spel van zijn bidsnoer weerklinkt in de velden:
ik wil niets weten van het lied van de klokken.

Vreemdeling, die ik ontmoet in mijn zoete vlucht,
wees niet bang: ik ben een geest van liefde,
die uit de verte terugkeert naar zijn land.

Pier Paolo Pasolini 1954

Met medewerking van:
Zangkwartet Ciant    Gea Bakker - alt
                                Reitze Siebesma - tenor
                                Harry van Velsen - bas
                                Marlou Wolfs - alt

Klarinetkwintet         Jan Visser

Accordeon                Jasmina Milojkovic

Viool                         Anna Maring

Piano                        Reitze Siebesma       

Poëmie                     Harry van Velsen

 

Entree: Hoed bij de uitgang


Zondag 9 april 2017 | 15.00 uur: Lezing door prof.dr. Frank Kortmann | Kerk van Engelbert | Entree € 5,00


Onbekend maakt onbemind.
Onze omgang met mensen uit andere culturen

Volkswijsheden zijn wijsheden. Ze liegen er niet om. Onbekend maakt onbemind houdt in dat we onbekende migranten, vreemdelingen, asielzoekers en vluchtelingen van nature niet ‘beminnen’. Meer volkswijsheden onderstrepen dit: Soort zoekt soort. Eigen is eigen, en de rest moet zwijgen. Wat de boer niet kent, dat eet hij niet..
Wat betekenen deze wijsheden nu we in toenemende mate te maken krijgen met vreemdelingen? Maar misschien hoeven we het niet zo ver van huis te zoeken. Ook binnen ons eigen vertrouwde Nederland ontstaan in toenemende mate cultuurverschillen. Begrijpt een grootvader zijn twitterende kleinzoon nog wel die absoluut niet meer kan leven zonder zijn mobieltje? Kan een Groen-Links stemmer zich nog wel verplaatsen in iemand die de PVV omarmt? Of wat te denken van iemand uit een streng gelovig milieu die in botsing contact komt met iemand totaal niet religieus is opgevoed en die heel andere denkbeelden heeft over moreel gevoelige kwesties, zoals euthanasie en abortus?
In deze voordracht analyseren we wat er ten grondslag ligt aan dit soort botsingen en hoe we daarmee beter om kunnen gaan. Ieder op zijn manier kan daarmee bijdrage aan meer vrede in de wereld.

Personalia:
Frank Kortmann is emeritus hoogleraar transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is werkzaam als psychotherapeut voor allochtone tbs-ers in de Pompekliniek in Nijmegen. Daarnaast werkt hij als docent transculturele hulpverlening bij verschillende postdoctorale ggz opleidingen. Hij werkt ook als consultant in geestelijke gezondheidszorg projecten in verschillende derde wereld landen, zoals Afghanistan, Ethiopië, Bosnië, de Palestijnse Gebieden, Nepal, Cambodia.

Entree € 5,-


Vrijdag 17 maart 2017 | 20.00 uur: Lezing door weervrouw Harma Boer | Kerk van Engelbert | Entree € 5,00


Onze Groningse weervrouw Harma Boer, bekend van Radio en T.V. Noord, geeft op vrijdagavond, 17 maart, om 20.00 uur een lezing met beeldmateriaal in Engelbert!

Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden!

Entree € 5,- inclusief een kopje koffie/thee met wat lekkers.


Oudere activiteiten...