Agenda


24 december 2018| Kerstavonddienst

Kerstavond, 24 december, in de kerk van Engelbert.Kerstavond, 24 december, in de kerk van Engelbert.
De PKN gemeente Damsterboord verzorgt ook dit jaar weer een Kerstavonddienst in de kerk van Engelbert.
Tijdens de dienst zingt een klein kinderkoor van De Driebondschool onder leiding van Henk van Dijk en Nanne van der Werff.

De predikant is ds Jan Wilts.

De kerk is open vanaf 20.00 uur.
De dienst begint om 20.30 uur.


16 december 2018| Koor Daisy Bells in Engelbert!

POPKOOR DAISY BELLS IN DE KERK VAN ENGELBERT25 november 2018| Koor de Zingerij in Engelbert!

KOOR DE ZINGERIJ IN DE KERK VAN ENGELBERT11 november 2018| Khareba & Gogia weer in Engelbert!

GEORGISCH ENSEMBLE KHAREBA & GOGIA
HERFSTTOER 2018
Het mannenensemble Khareba & Gogia uit Georgië komt in oktober en november 2018 naar Nederland met een bijzonder herfstprogramma. Georgië, een klein christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco.

Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Wie-is-de Mol-kijkend Nederland heeft inmiddels het prachtige Georgië omarmd. Khareba & Gogia nodigt een ieder uit om volop te genieten van de unieke, warme klanken uit dit deel van de wereld.

Khareba & Gogia bestaat uit vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio-en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tbilisi ensemble en meerdere orkesten.
De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals de panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonishvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen. De luisteraar wordt op de mystieke èn krachtige klanken meegevoerd naar een wereld van bergen, eeuwige sneeuw, lieflijke beekjes, rijk gevulde tafels, wijn, vriendschap en (on)mogelijke liefdes. Een wereld waar eeuwenoude tradities nog altijd in ere worden gehouden. Lyrische zang wordt afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek. De verrassende samenzang maakt een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring met gegarandeerde kippenvelmomenten.

Entree  is 15 euro.

Inlichtingen en reserveringen: Ria de Vos, 050- 5415549 / 06-13645036
Volg Khareba & Gogia nu ook op: www.facebook.com/kharebaGogia/Facebook
Stichting Zlatoust, riadevos-leneman@hotmail.com / www.khareba.nl


4 november 2018| Middagconcert door Focus Vocaal

FOCUS VOCAALEen verrassend project met modern klassieke stukken uit alle hoeken van de wereld die vooral ritmisch, vaak zonder woorden of slechts met een enkele klank zijn. De muziekkeuze van Focus Vocaal is altijd uitgesproken. Zo is de Geografische Fuga van Ernst Toch speciaal voor de trip naar Duitsland bewerkt in een Sauerlandse variant.  In dit project werkt het koor samen met slagwerkers en dansers.

Vanaf 31 augustus 2018| expositie Vis en Fruitig van het werk van Franca Hiddink

Vis en Fruitig

Meer informatie, ook voor schildercursussen: fjmhiddink@gmail.com | www.francahiddink.nl

22 april 2018| 15.00 uur: Celtic Ways door Merain, Witte Kerkjes Tour 2018
Entree: € 15,00 (kinderen t/m 15 jaar € 10,-) via www.meraintrio.com


Sprankelende Ierse muziek
in Hervormde Kerk Engelbert
Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs de mooiste witte kerkjes in Nederland. Laat u in deze prachtige kerk in Engelbert meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen vol melancholie en vrolijkheid.

De muziek:
Met dit concertprogramma biedt Merain een caleidoscopisch kijkje in de diversiteit van de Ierse muziektraditie, van barok tot pop. Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, zoals ‘Come by the Hills’ en ‘Siúil a Rún’ die de dames van Merain in geheel eigen arrangementen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische covers van Enya, U2 en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend muzikaal spektakel met verrassende bewerkingen, fascinerende toelichtingen en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain:
De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrument tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain zijn populair bij o.a. kamermuziekminnaars en Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij radio 4. Het spel van Merain werd in de Duitse pers in december omschreven als “buitengewone klankmagie”.

Kaarten:
zondag 22 april 2018, 15:00 uur
Hervormde Kerk Engelbert, Engelberterweg 39, 9723 EJ Groningen
Kaarten zijn online te bestellen: €15,- (kinderen t/m 15 jaar €10,-) via www.meraintrio.com.

Witte Kerkjes Tour 2018
Merain’s Witte Kerkjes Tour trekt langs Hemrik, Ubbergen, Bladel, Terheijden, Den Ham en Engelbert. Voor meer informatie bezoekt u de site van Merain.


3, 17 en 24 maart 2018| 16.00 uur: Inloopconcerten, toegang gratis

Orgelbespelingen in EngelbertIn de veertigdagentijd, voorafgaand aan Pasen, vindt er in de maand maart in het kerkje van Engelbert een aantal orgelbespelingen plaats.
Verschillende organisten spelen steeds van 16:00 tot 17:00 uur op zaterdagmiddag.
Dit is het schema:

  • 3 maart : Frits Kaan
  • 17 maart : Bart Buist
  • 24 maart : Hans Nomen.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Het staat bezoekers vrij om tijdens de bespelingen in en uit te lopen.
Informatie over het concert door Hans Nomen vindt u hier.


Oudere activiteiten...