Agenda


19 december 2020 | Kerstconcert met Fluitenkruid en Trio Ridente in Engelbert

***Deze voorstelling is geannuleerd***Helaas gaan de drie concerten van Fluitenkruid en Trio Ridente, die gepland stonden voor 19 december, niet door.
Nu er door de nieuwe maatregelen (Covid-19) geen repetities mogelijk zijn, heeft het koor besloten af te zien van optreden.


 


12 december 2020 | Kerstconcert zanger-pianist Roon Staal

Twee voorstellingen, 19.00 uur en 21.00 uur
Zaterdag 12 december a.s. geeft zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in het kerkje Engelbert te Engelbert.. Met zijn warme stem en pianospel weet hij zijn bezoekers te raken en in de stemming te brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van bekende songs als "Oh Holy Night", "Silent Night", "Mary's Boy Child", "Gloria in Excelsis Deo", "Away In A Manger"en "The Holy City". Ook "Pie Jesu" staat op het repertoire evenals af en toe een eigen compositie die past bij de kerstgedachte.

Ook nieuwe songs van zijn nieuwe kerstalbum Christmasalbum 2 welke op dit moment wordt opgenomen zullen ten gehore worden gebracht. Het concert te Engelbert is een van de 14 concerten in de Kerst Tour 2020. Er zijn 2 concerten. Aanvangstijden zijn 19.00 en 21. 00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Alle informatie over de concerten en het reserveren van kaarten kunt u vinden op www.roonstaal.com of via tel.nr. 0630025992. U bent van harte welkom!

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers.28 november 2020 | Coronaproof genieten bij Cabaret Flexwerk

Twee voorstellingen, 14.00 uur en 16.00 uur
Een 'gewone' cabaretvoorstelling wordt het niet voor wie Flexwerk kent van eerdere voorstellingen, maar wel een heerlijk liedjesprogramma met herkenbaar Nederlands repertoire en eigen werk. De leden van de groep Flexwerk houden afstand tot elkaar, tot de mederanger/pianist en tot het pubblek. Desondanks zal het een boeiend optreden worden.

Er zijn twee voorstellingen van één uur, zonder pauze, iedereen zit op gepaste afstand van elkaar. Het publiek kan genieten van bekende en minder bekende nummers van Annie M.G. Schmidt tot Ramses Shaffy, van Don Quishocking tot Robert Long en uiteraard ook van liederen van Flexwerk zelf.

Wat heerlijk voor het publiek om weer naar een optreden te kunnen gaan en wat fijn voor de performers om weer op te kunnen treden. Iedereen is welkom, maar reserveren is noodzakelijk, dat kan vanaf 29 oktober door een mail te sturen naar Olga Schoonheim: o.schoonheim@home.nl

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers.

De toegang ts gratis en na afloop is er een deurcollecte

29 maart 2020 | Lezing Douwe Draaisma gaat helaas niet doorOp zondag 29 maart houdt Douwe Draaisma, bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de rijksuniversiteit van Groningen, een lezing over waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. Hij is gespecialiseerd in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan waaronder : de Heimweefabriek, de Metaforenmachine, als mijn geheugen me niet bedriegt .

Entree 7,50 euro.
Reserveren via telefoonnummer 050-5415549 of
mailen naar info@ccengelbert.nl De kerk is vanaf 14.30 u open.
(7-28 maart 2020| Orgelbespelingen in de kerk van Engelbert
Zoals in de afgelopen paar jaar zal ook dit jaar een aantal organisten het orgel in de witte kerk van Engelbert bespelen, op vier opeenvolgende zaterdagen in maart. Het is een traditie geworden om de orgelbespelingen te organiseren in de zogenaamde veertigdagentijd, dat is de periode van Aswoensdag tot Pasen, eigenlijk de aanloop tot het paasfeest. Het zijn mini-concertjes van ongeveer een uur, toegankelijk voor iedereen, en gratis.

Elke bespeling is op dezelfde tijd: van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Er is vrije in- en uitloop, wat betekent dat u mag komen en gaan wanneer u wilt, de deur is steeds open.
Een kopje thee of koffie is gratis verkrijgbaar.

 Het rooster voor de orgelbespelingen in 2020 ziet er zo uit:
·         zaterdag 7 maart: Annet Menkveld
·         zaterdag 14 maart: Frits Kaan
·         zaterdag 21 maart: Hans Nomen
·         zaterdag 28 maart: Bart Buist.

Wat:  mini-orgelconcertjes
Door wie:  verschillende organisten
Waar:  witte kerkje, Engelberterweg 39
Wanneer:  zaterdagen 7, 14, 21 en 28 maart 2020
Hoe laat:  16:00 – 17:00 uur
Toegang:  gratis
Bijzonderheden:  vrije in- en uitloop. Iedereen is welkom.


16 februari 2020 | Lezing InHarmonie in de kerk van EngelbertWij zijn Marieke Bouma en Gera Nijhof. Wij zijn InHarmonie! Beide zijn we logopedist en hebben we jarenlange ervaring in het werken met dove en slechthorende kinderen en volwassenen. Naast ons werk als logopedist zingen we al jaren in verscheidene koren en ensembles. Muziek is goed voor iedereen, ook voor mensen voor wie zingen of het beluisteren van muziek niet vanzelfsprekend lijkt. Slechthorende of dove volwassenen en kinderen, die hoortoestellen of een CI (Cochleair Implantaat) dragen, hebben met hun hulpmiddel meer hoormogelijkheden, maar zij zullen in een regulier muziekprogramma onvoldoende kunnen participeren. Daarom verzorgen wij vanuit InHarmonie unieke zang- en muziekbelevings-workhops. We geven op verschillende wijzen invulling aan muziek binnen onze muziekprogramma's. Zo bieden we eenmalige workshops aan en ook meerdere groepssessies. Volwassenen en kinderen kunnen in onze workshops en groepssessies op een laagdrempelige manier samen muziek beleven en beoefenen. Het doel van de bijeenkomsten is het samen plezier hebben in zingen en muziek maken of beleven, en zo verbinding te ervaren en teweegbrengen tussen muziek en herinnering. Met verbetering van kwaliteit van leven als resultaat! De nadruk ligt hierbij op de mogelijkheden van ieder individu en niet op de beperkingen. Voor kinderen geldt specifiek dat muziek maken en zingen een positief effect heeft op de communicatieve functies, de spraaktaalontwikkeling en op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lezing willen we u graag meer vertellen over InHarmonie en hoe wij invulling geven aan de workshops en groepsessies voor deze specifieke doelgroep.

Marieke Bouma en Gera Nijhof zijn InHarmonie. Beiden zijn logopedist en hebben jarenlang ervaring in het werken met dove en slechthorende kinderen en volwassenen.
Zij gaan vertellen over hun boeiend werk.

Muziek activeert - Muziek verblijdt - Muziek heelt - Muziek troost - Muziek verbindt
Entree 5,-
Aanvangstijd 15.00 uur.


19 januari 2020 | Rondje In-StemmenMet
Wies
OOzEwIE
Digmon
Guda
Rients
en
De aanwezigen die mee willen doen. (hoeft niet)

StemTaal: de taal van de stem.
Liedjes met elkaar, door het koortje, solo, om de beurt
Met gitaarbegeleiding of zonder
Soreekkoor, poëzie, verhaal

Het is niet bedoeld als concert, maar als een samen zijn
in verrassing en verwondering

 

Zondag 19 januari van 2 uur tot half 4
In de kerk van Engelbert met de goede akoestiek
Engelberterweg 39

Koffie, thee, huisgemaakt gebak à€1,50 na afloop
Bijdrage in de pot

Reserveren gewenst
via wiesbouma@ziggo.nl (vol = vol)


12 januari 2020 | Lezing Sven StandhardtOp zondag 12 januari 2020 geeft Sven Standhardt een lezing in de kerk van Engelbert. Sven vertelt over zijn werk als havenpastor in de Eemshaven. Zijn ontmoetingen met zeelui over de hele wereld, ervaringen soms schokkend en schrijnend en altijd heel bijzonder. Sven Standhardt is Slavist en Ruslandkenner, hij is priester in de Russisch orthodoxe kerk in Leer en Amsterdam en als havenpastor werkt hij in de Eemshaven. In de zomer begeleidt hij reizen naar Rusland Baltische Staten en o.a. ook Iran.

U bent van harte welkom namens de culturele commissie van Engelbert, die deze middag organiseert.
Reserveren : 050 – 5415549  
Entree: € 5,-

Oudere activiteiten...