Agenda


7 juli 2024 | 15.00 uur | Projectkoor Noord-Nederland o.l.v. Jan Verbogt

De begrenzing van je blikveld is de horizon, jouw horizon.
Wat zie jij en wat doet dat met jou? En wat zie je misschien juist niet, omdat het zich achter jouw horizon schuil houdt. Of links ervan. Of rechts. Wat ziet een ander?
We delen met anderen de horizon als brug tussen jou en mij, tussen hier en daar, tussen toen en nu. We delen het mens-zijn en de behoeft e om elkaar te erkennen en te zien.

Ons programma heet HORIZON. De onderdelen zijn met elkaar verbonden ondanks hun
verschillen. Gemeenschappelijk is het menselijke verlangen naar veiligheid en geborgenheid; naar schoonheid en levenslust.

Opening Piece from “Glassworks”. De hedendaagse Amerikaanse componist Philip Glass herken je onmiddellijk aan zijn lange, repeterende melodielijnen; hij schildert een horizon om in op te gaan.

Kyrie Eieison.

Missa Sabato, van de Engelse Nicholas Ludford, is geschreven aan het einde van de Middeleeuwen en uit maar één wens: “ontf erming”! Tegelijkerti jd is het vertrouwen te horen, dat die wens vervuld kan worden.

Kyrie Eleison!

Metamorphosis Two, van Philip Glass. Zowel Opening Piece als Metamorphosis Two klinken in een bewerking van Jan Verbogt. Het koor vlecht de stemmen in de pianoklanken.

De Klaagzangen van Jeremia zijn zo’n 100 jaar later gecomponeerd door de Spaanse Tomás Luis de Victoria. De Bijbelteksten verhalen van vervlogen geluk, van verwoesti ng en ontreddering. Het grote lijden van de mensheid, wanneer veiligheid en vertrouwen onbereikbaar lijken. Verlangen naar een betere toekomst geeft ons kracht. Deze klaagliederen van lang vóór het begin van de jaartelling zijn helaas nog steeds actueel……..

Hoe eenzaam ligt de stad erbij,
Die vol mensen was.
Al haar poorten zijn verlaten.
Is dat de stad waarvan men zegt,
Zij is de allermooiste
Waarin het hele land zich verblijdt?
Ze is gruwelijk terneergeslagen
En heeft niemand die haar troost.
Daarom is ons hart bedroefd
En zijn onze ogen duister geworden.

Désir de Vivre, “levensvreugde”, is een cyclus van koorlid Margreet Hoekstra. Drie teksten van de Franse dichter Paul Eluard bezingen de betovering van nacht en dageraad, maar bovenal van de liefde.

Zelfs wanneer we slapen waken we de een over de ander
en die liefde zwaarder dan de rijpe vrucht van een meer
duurt zonder te lachen en zonder te huilen al de hele ti jd
een dag na een dag en een nacht tot lang na ons.

Projectkoor Noord-Nederland is een kleine groep gepassioneerde zangers, op zoek naar optimale samenklank. Hun repertoire is vaak origineel en divers.

Witte kerkje in Engelbert,  zondag 7 juli  Engelberterweg 39,
Projectkoor Noord-Nederland o.l.v. Jan Verbogt
Ludford, De Victoria, Philip Glass, Franse liederen (première)
15.30 uur, entree €10, kerk open vanaf 15.00 uur

 Kaartverkoop: Ineke Holtkamp, inekeholtkamp@home.nl , tel. 061589480321 april 2024 | 14.30 uur | Dameszangvereniging Oosterhoogebrug

Voorjaarsconcert

Dameszangvereniging Oosterhoogebrug onder leiding van pianist en dirigent Oleg Morozov
geven zondagmiddag 21 april 2024 een voorjaarsconcert in het kerkje van Engelbert.Wanneer:            zondag 21 april 2024
Tijd:                   14.30 uur
Entreeprijs:         € 7,50
Kaarten/informatie verkrijgbaar via j.aaldriks@hetnet.nl


13 april 2024 | 19.30 uur | Concert Femmes Majeures

Liefde, tranen en rode wijn!

Een concert van Femmes Majeures (o.l.v. Cobien Nieuwpoort) & de mannen van ‘Niet te stillen…..’ (Eddo Pol, Syp Wypff en Auke Martin Korthuis). Samen niet te stuiten met liederen van kerk tot kroeg. 

Wanneer:          zaterdag 13 april 2024
Tijd:                 van 19.30 - 21.00 uur
Entreeprijs:       € 15,- p.p.


30 maart 2024 | 20.00 uur | Concert Mare Nostrum

Cello Go Play

Ben je op zoek naar een avondje heerlijk entertainment? Dan mag je het concert van Mare Nostrum niet missen. Mare Nostrum is een opkomend cello-ensemble dat divers stilistisch repertoire verkent, variërend van de betoverende melodieën van de Renaissance en Barok tot de gepassioneerde stromingen van de Romantiek en hedendaagse composities.
Met virtuositeit en diepgaande muzikale gevoeligheid creëert Mare Nostrum een onvergetelijke ervaring, die grenzen overschrijdt en aanslaat bij publiek van alle achtergronden. Kom naar de Kerk van Engelbert voor een spannende reis door de verborgen geschiedenis van het cellokwartetrepertoire, verteld met opvallend inlevingsvermogen en passie.Wanneer:            zaterdag 30 maart 2024
Tijd:                   20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Entreeprijs:         bij de zaal of via reservering € 12,- p.p. / studenten of onder 12 jaar € 6,-
Wegens beperkt aantal plaatsen wordt reserveren aangeraden.


17 maart 2024 | 15.00 uur | Concert Pot Laban Baumgarten

Pot Laban Baumgarten

Pot Laban Baumgarten: eigenzinnige luistermuziek in een bezetting van trekzak, bas en percussie, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld. Philip Baumgarten draagt veel composities bij, maar de meeste zijn van de hand van Peter Pot, de bewaker van de Europese traditie in de band. Peter Pot is op de trekzak begonnen met het spelen van volksmuziek. Ondertussen heeft hij een geheel eigen stijl van spelen en componeren ontwikkeld. Philip Baumgarten zorgt voor Latin, jazz en funk invloeden.U bent van harte welkom!


De aanvang is 15.00 u en de entree 10,- euro .

reserveren kan via 06 13645036 of via de culturele commissie .
Oudere activiteiten...